Stockholm Arlanda Airport

Zweden is één van de grotere landen van Europa als we naar landoppervlakte kijken. Qua inwonersaantal, zo´n 9,5 miljoen, is het één van de kleinere naties. Deze 9,5 miljoen vertegenwoordigen tevens het aantal sprekers van de nationale taal, het Zweeds. Daarbij moet wel gemeld worden dat het Zweeds ook gesproken wordt in delen van Finland, echter zullen de aantallen van de sprekers van het Zweeds aldaar, het aantal sprekers van het Zweeds niet veel doen veranderen.

De grootste luchthaven en internationaal knooppunt van het land is de luchthaven Arlanda. Arlanda ligt ten noorden van Stockholm en werd vorig jaar  bezocht door zo´n 25 miljoen reizigers. Hiermee staat het op de 21ste plaats van drukstbezochte Europese luchthaven van 2016.

Zweden wordt al jaren bejubeld om haar ijzersterk sociaal beleid. Dit is misschien één van de redenen dat men in Zweden de landstaal keurig blijft eren.

Laten we hopen dat wij in Nederland ook wakker gaan worden.

 

1 thought on “Stockholm Arlanda Airport

  1. Sprekend als slechtziende vind ik deze bewegwijzering veel duidelijker en fijner dan op Schiphol.

    Beide talen even groot, erg handig. Op Schiphol is voor mij het groter gedrukte Engels nog wel te lezen. Voor de kleinere Nederlandse vertaling die er af en toe nog onder staat zie ik te onscherp.

    Daarnaast ook erg fijn dat beide talen in Zweden (op meerdere luchthavens overigens, zoals ook in Dublin) beide consequent een aparte kleur hebben. Zo kun je je makkelijker op 1 taal richten en word je niet afgeleid door de andere. Hierin slaat de bewegwijzering van Schiphol de plank mijns inziens volkomen mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.